Ribeauville- bivak 1000m voorbij Auberge du Haycot
Blijf op de hoogte en volg Rob
13 Augustus 2019 | Frankrijk, Ribeauville
Vamorgen na 50min lopen kwam ik bij de Col de Seelacker. Het beoogde doel van gisteren. De markeringen leken hier netjes. Dus de verbazing was groot toen ik na de beklimming naar, en de afdaling van de Koeningsstuhl( K.S.) weer op dezelfde plek uitkwam . Een bronzen kruis voor een jongen die hier door de bliksem getroffen was.
Zonder dit markante punt zou ik niet geweten hebben dat ik va de K.S. eigenlijk aan het teruglopen was.
Blijkbaar een pijl gemist of weer op een rond-wandeling gezeten.
Vanaf dit kruis een rechtstreekse route naar de GR5 gezocht. Was maar 5km en een beklimming om of zo. Ik ben niet nog een keer naar de K.S. omhoog gegaan om te kijken wat er nu mis ging.
Hierna ging alles redelijk. Een aantal flinke stijgingen. Ben regelmatig boven de 1000m geweest, tot +/-1250 m aantoe.
Onderweg water gekregen bij een Frans natuurvriendenhuis. Op mijn vraag om daar te mogen overnachten, mocht dat niet. Op last vd brandweer moet het huis eerst brandveilig gemaakt worden, een klusje van 2 tot 3 jaar.
Ben daarna vrij op tijd gestopt.
Nog moe, mooie plek, vlak, zonnig,m boven de 1000m. Morgen weer fris verder.
20 Augustus 2019 - 08:42
Marcel:
Hoi Rob,
Geweldig leuk dat je weer zo'n mooie wandeltocht gaat maken en ons gewag maakt van je belevenissen.
Ik kijk uit naar je verhalen!
Hartelijke groet,
Marcel